Tahukah anda??

1- Sebuah kapal akan tenggelam jika dinaiki wanita mengandung jika kapal yg dianaiki itu
adalah kapal selam.

2- Anda boleh menghentikan sebuah bas dgn menggunakan satu jari dengan cara kumpulkan segala kekuatan kemudian tekanlah loceng.

3- Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuahhelikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikoptermemerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuathelikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapatdisiapkan.

4- Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yangdipandu selaju 40km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dariarah yang bertentangan

5- Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi.Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem LaDolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960.Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzijuga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

6- Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun iaberbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yangkena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

7- Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untukmeletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kitatidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

8- Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

9- Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktulapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupakekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.